Tröttnat ur på snuspriserna!

25 april, 2012 by conseq

Nej nu sk-ter jag i det här! Jag förstår ärligt talat inte varför pappa staten ska hålla på och lägga sig i mitt liv så mycket! Från och med nu så blir det snussatser från nätet, inget med stödja Swedish Match…

Jag pratar såklart om straffskatten på snus som har nått helt vansinniga höjder. Missförstå mig rätt, jag förstår att staten behöver få in skatter och att man också har högre skatter på saker som kostar staten mycket. Skatten på bensin är ju till exempel hög dels för att den inte är särskilt miljövänlig, men dels också för att vägar är dyra att underhålla och att bilar är farliga saker som dödar och invalidiserar hundratals människor varje år. Jag fattar också att man har en hög skatt på alkohol, med de skador som krogvåld och alkoholism för med sig. Och jag fattar också att rökare dör i förtid, skadar sin omgivning och i allmänhet är ganska olönsamma för samhället.

Men snus? Vad har jag gjort för att förtjäna det här? Snus är ju inte cancerframkallande, och det finns heller ingen som har hört talas om passiv snusning eller det dödliga snusvåldet.

Nej, jag är trött på att stödja staten i det här monopolet. Nere i Skåne har de tydligen börjat smuggla snus i stor skala läste jag i DN men här uppe får man väl ta till andra metoder. Jag har precis skickat efter snussatser så att jag ska kunna göra mitt egna snus. Det sägs att det luktar en hel del medan man håller på och bakar snuset, men det gör ju inte mig något – jag gillar ju doften av snus! Hade man varit sambo med någon så hade det kanske varit en annan historia men som det är just nu känns det bara som att det blir fördelar med det här.


Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>